Kyrkan har fällt träden

Många har säkert noterat att det har fällts träd på Prästgårdens mark vid gången in till Brf Rökeriet och undrar vad som händer. Orsaken till att kyrkan har fattat beslut om trädfällningen är det stora problemet med råttor i området.

Problemet med ett stort antal råttor i området mellan Prästgården och brf Rökeriet har eskalerat de senaste åren. En starkt bidragande orsak har varit fallfrukt från gamla päron- och äppelträd, som råttorna äter och lagrar för vintern. Päronträdens grenar sträckte sig långt in över vår gångväg och fler incidenter har förekommit där förbipasserande personer faktiskt har träffats av fallfrukt. 

Problemet har påtalats för kyrkan som själva har haft stora problem med råttor under lång tid. Kyrkan tog därför beslutet att ta bort de gamla fruktträden och att ersätta dem med andra träd, inte fruktträd.

Kyrkan kom helt enkelt fram till att det inte går att ha fruktträd i en stadskärna om man inte tar reda på frukten. Kyrkan har också insett att råttor och barnverksamhet inte går så bra ihop. Häcken var gammal och inte särskilt vacker eller välskött. Den kommer att ersättas med ny häck, hälsar kyrkan - så håll ut; det kommer snart vara grönt och fint igen!