Stora arbeten på gården

Nu ska vår innergård bli ännu finare! Under några veckor kommer ett större renoveringsarbete genomföras på gården. Det innebär en del störande ljud och begränsad framkomlighet.

Måndagen den 25 september inleds ett större arbete på vår innergård. Arbetet kommer att pågå varje vardag mellan kl 08.00 till längst 17.00 i två till tre veckor. 

Arbete som ska utföras är:

  • justering av stensättningen där det anses vara mest nödvändigt
  • ersättning av rutten träsarg med fastgjuten kantsten runt ytterkanten av stensättningen, cirka 150 meter
  • utbyte av rutten träsarg i innercirkeln
  • reparation av den ena trappan till innercirkeln 
  • byte av den andra trappan till en ramp för lättare tillgänglighet 

Det här arbetet kräver bland annat minigrävmaskin, lätt lastbil och vibratorplatta samt olika elektriska handverktyg - vilket innebär  att framkomligheten stundtals blir begränsad. Därför kommer gården vara avstängd för trafik och lekområdet vara avstängt. Minderåriga barn får, av säkerhetsskäl, inte vistas på gården själva under arbetstiden. 

Vi ber alla medlemmar att i minsta möjliga mån störa hantverkarna med frågor och synpunkter under arbetet. Alla sådana frågor hänvisas i stället till styrelsen.

Det är naturligtvis oundvikligt att det kommer bli en hel del störande ljud under arbetstid. Styrelsen beklagar olägenheten som arbetet skapar men som belöning får vi en finare gård att njuta av lång tid framöver!

Bakgrund

Den 19 januari i år bildades en arbetsgrupp för att lyfta medlemmarnas synpunkter om nödvändigt underhåll på gården. Arbetsgruppen består av medlemmar som anmält sitt intresse och representanter från föreningens styrelse; Hans Klövstad, Ellen Hultqvist, Marlene Cedergren, Monica Lüneburg Bergh, Christer Wikström och Leif Fagerberg.

Gruppen har träffats på flera möten under året och har, bland annat, kommit fram till att något måste göras åt gårdens stensättning som - mer eller mindre - har glidit isär på hela gården på grund av otillräckligt kantstöd.  Dessutom har alla träsarger ruttnat och måste ersättas och trapporna till innercirkeln måste repareras. Det pågår också planering för planteringarna men det mesta av det arbetet skjuts fram till senare, när renoveringen är utförd.

Arbetsgruppens synpunkter har förts fram till styrelsen, som har tagit beslut om att vidta de önskade åtgärderna. Styrelsen har därefter tagit in offerter från olika företag och utsett en entreprenör, genom Åkerlunds fastighetsservice. Åkerlunds kommer också att ansvara för entreprenaden.

//Styrelsen september 2017