Kollektivt bredband och digital-TV

Från den 1 mars 2020 börjar vårt nya kollektiva avtal gälla digital-TV och första kvartalet 2021 kommer även ett kollektivt avtal gälla för bredband. Kostnaden för bredband via Ownit och digital-TV via Comhem kommer att ingå i månadsavgiften och förutsätter att alla 62 hushåll är anslutna. 

Efter noggranna kontroller och möten med olika leverantörer har styrelsen beslutat att sluta kollektiva avtal med Ownit för bredband och Comhem för digital TV. Det innebär att föreningen står för avtal och kostnader framöver. Det kommer att ingå i månadsavgiften och det finns inga planer på att höja avgiften med anledning av detta.

Kostnaden per anslutning i ett kollektivavtal blir avsevärt mycket lägre än om varje medlem själv har eget motsvarande abonnemang. 

TV

Vi kommer att få digital TV via Comhem med utbudet Bas. I utbudet ingår: SVT1, SVT2, SVT24, SVT Barn, Kunskapskanalen, TV3, TV4 samt kanalerna 5, 6,  7, 8, 9, 10, 11, 12, Fox och National Geograpic. Du kan redan nu ta kontakt med Comhem/gruppavtal och beställa din nya digital-tv. Du får ange adress och välja digital-box (gratis) eller hub (kostar 149 kronor. Det är digitalbox med android som plattform, där du får playkanaler, kan titta ikapp, starta om program och hyra film.)

Om du har tilläggstjänster hos Comhem tar du kontakt med Kundservice för Gruppavtalskunder på 0775-171720 när vårt nya gruppabonemmang startat.

Bredband

När det gäller bredbandet ska alla lägenheter anslutas, kostnadsfritt för de boende, till leverantören Ownit. Tyvärr är Ownits bredbandsinstallation försenad på grund av uppkomna problem med det befintliga avtalet med Sundbybergs Stadsnät.

Det nya avtalet kommer att börja gälla första kvartalet 2021.

Vi är ledsna för förseningen och de eventuella olägenheter detta förorsakat. Vi återkommer med definitivt besked om datum för Ownits installation så snart vi kan.

När det väl är dags behöver tekniker ha tillgång till alla lägenheter för att byta fiberdosan i hallen (Sundbybergs Stadsnäts dosa) till dosa med router och WiFi. Kopplingen till Stadsnätet bryts i samband med inkopplingen till Ownit. Det går inte att ha någon annan leverantör än Ownit över fastighetens fibernät, utan vi får nu en kollektiv anslutning som förutsätter att alla 62 hushåll är anslutna.

Till den nya routern levereras upp till 1000/1000 Mbit/s.

Observera att det  alltså från inkoppling av Ownit inte går att välja annan leverantör över fiber. Om hushåll vill ha en vidaredragning av fibern från hallen och 15 meter in i lägenheten kostar det 1200 kronor inkl moms efter rutavdrag. Vill man ha nätverkskabel till TV:n eller annan valfri plats kostar det 1000 kronor. Detta får beställas individuellt.

CHECKLISTA:

 Kontrollera uppsägningstiden på ditt bredbandsavtal och säg upp i början av 2021, då Ownit kopplas in. Du får då också tillgång till mejladresser via Ownit.Om du har bredband via Comhem sedan tidigare ringer du 90 222 eller skickar e-post till Comhem och säger upp det.

  Släpp in tekniker från Ownit /TMK för byte av fiberdosa/router. Information om tidpunkt kommer.

  Slut inga egna abonnemang i fortsättningen, däremot kan du självklart lägga till TV-kanaler utöver de som finns i basutbudet och bekosta dessa själv även framöver.

  Du kan redan nu boka digital-TV. Alla måste göra det själva. Ring Comhem och begär gruppavtal eller gå in via hemsidan. Du får uppge adress och får då information om att det snart kommer finas gruppavtal för adressen. Välj "TV Bas HD" och "digital box". Du kan även frivilligt lägga till TV Hub och får då själv betala 149 kronor för denna. Du ska inte välja bredband här. När du fyllt i alla kontaktuppgifter ska du godkänna villkoren och bekräfta beställningen samt ange om du redan är kund hos Comhem. Inom några dagar får du bekräftelse på beställningen och senare får du hämta ut din digitalbox/hub.