Nu kommer snart det nya bredbandet

Det blev tyvärr en liten försening men nu är det snart dags! I mars kommer det nya kollektiva bredbandet!

Nu i mars är det äntligen dags! Som vi tidigare berättat flera gånger kommer vi att få ett kollektivt bredbandsavtal med Ownit på plats från mitten på mars. Vi beklagar att det blev några veckors försening, det var tyvärr utom vår kontroll, men nu ser tidplanen ut så här:

Ownit förbereder inkommande fiber och ny utrustning i elrum, för att vara klar för överkoppling från Sundbybergs Stadsnät den 17 mars 2021.

Fiberdosorna som i regel sitter i hallen, kommer att bytas ut mot en modern router med WiFi, mellan den 17 och 19 mars. Utbytet kommer att utföras av företaget TMK som samarbetar med Ownit.

Ni kommer att meddelas vilken dag just er lägenhet får besök. Notera att utbytet kommer att utföras i alla lägenheter, även om ni för tillfället inte använder bredband via fiberdosan i hallen. Separat information kring nyckelhantering kommer från TMK.

Alla leverantörer arbetar enligt rådande restriktioner och rekommendationer med anledning av covid-19.

I avtalet med Ownit ingår följande tjänster:

* Gruppanslutning bredband 700-1000 Mbit/s överföringshastighet till varje hushåll
* En IP-adress per hushåll 
* Felanmälan/teknisk support, veckans alla dagar
* E-post konton, upp till 10 st, 1 GB per konto
* E-post kan även läsas och skickas via webbmail
* Utrymme för hemsida, 100 MB

Tjänsten som Ownit tillhandahåller är helt öppen utan några begränsningar. I bredbandsabonnemanget ingår ett fast telefoniabonnemang från Ownit. Om man vill nyttja denna tjänst är prislista inkluderad i informationsutskick från Ownit.

Hushållen har även möjlighet att, på individuell basis och egen bekostnad, beställa Ownits TV-tjänst.

Alla har också möjlighet att beställa vidaredragning av nätverkskabel till valfri plats i lägenheten eller flyttning av fiberdosa/routern. Formulär för beställning kommer att delas ut av TMK, som debiterar cirka 1000-1300 kr för vidaredragningen.

Om ni har problem att komma igång så kan ni kostnadsfritt få hjälp av Ownits egen Hemfixare.

Ownit kommer inom kort att skicka en informationsfolder per post till alla hushåll i föreningen.