Installation av fukt- och brandlarm

För att öka trygghet och säkerhet i bostäderna har styrelsen beslutat att låta installera fukt- och brandlarm i alla lägenheter. Man kan även köpa till "spisvakt", brandsläckare och brandfilt.

För att öka trygghet och säkerhet i bostäderna har styrelsen beslutat att låta installera fukt- och brandlarm i alla lägenheter. Vår fastighetsförvaltare, Åkerlunds fastighetsservice AB, planerar att installera larmen från mitten av vecka 49 och i vecka 50. De kommer mer detaljerat avisera när arbetet sker i respektive lägenhet. 

Samtidigt kommer mindre brister, som noterats av Avloppsteknik, att åtgärdas om det inte redan har ombesörjts av lägenhetsinnehavaren själv.

Önskar man att samtidigt få en spisvakt installerad, så går det bra att beställa en sådan (den övervakar spisen och påkallar antingen en åtgärd eller bryter elförsörjningen till spisen innan en brand hinner uppstå). Styrelsen kan också ombesörja inköp av brandsläckare och brandfilt som rekommenderas att finnas tillgängliga i lägenheterna. En blankett för dessa tillval finns på senaste Rökerinytt, som delades ut den 15 november.